Senaste

Yli-Panula i final i Hangö Open

Hangö Open är landets största tävling i fråga om antal tävlingsklasser och antalet deltagare. Under en dryg veckas tid tävlar man i inte mindre än 30 tävlingsklasser för såväl yngre spelare som åldriga veteraner. Träffspelarna klarade sig bra igen. Elias Yli-Panula gick till final i B-klassen och Valter Långell nådde kvartsfinalen i D-klassen.

Elias inledde turneringen med en seger i A-klassens första omgång och noterade sedan en förlust i matchtiebreak i den andra matchen. I B-klassen deltog 44 spelare på bra nivå. Elias var seedad som nr 11och inledde med en 6-3,6-1 seger. Efter det blev det en hård match som träffspelaren knapp tog hem med 10-8 i matchtiebreak.

Yli-Panula har under de senaste mötena med Oscar Paavolainen lärt sig vilken gameplan som fungerar bäst och tog nu sin andra seger över honom. Semifinalen var sedan hård. Elias lyckades nå sin bästa nivå i första set och klarade även andra set fastän Lucas Eriksson från Åbo höll jämna steg. Resultatet skrevs 6-1,7-5.

I finalen gällde det verkligen att ta fram sitt bästa i varje duell. I första set lyckades Elias med hela 6-2 i siffror. Den 23 årige Jonathan Olander från Lovisa vann sedan andra set med samma siffror. I matchtiebreak var det jämnt till 2-2, men efter det dominerade Olander och tog B-klassens final med slutsiffrorna 2-6,6-2,10-2.

Yli-Panula var nöjd med sitt spel i Hangö. Även om de sista vinstbollarna ännu saknades var detta hans värdefullaste tävlingsinsats. Forhanden är hans bästa vapen och nu skall de användas i följande internationella tävling i Åbo.

Långell och Pått till kvartsfinal

D-klassen i Hangö hade samlat hela 85 spelare, varav två från Närpes. Både Melvin Pått och Valter Långell vann sina första matcher. I andra omgången blev det stopp för Pått men Långell fortsatte med två segrar till och nådde därmed kvartsfinal. Han mötte då Sisu Mäkinen som är en toppjunior med säkert och mångsidigt spel. Mäkinen vann med 6-2,6-4.Inte illa av Långell att komma in bland de 8 bästa bland 85 hungriga motståndare.

Hangö Open är en turneringsvecka med en stor mix av olika klasser. I pappa/son klassen segrade Magnus och Melvin Pått i första omgången och fick rtd i andra. Det betyder att motståndaren drog sig tillbaks pga skada. Mot kändisparet Klaus och Robert Berner blev det sedan förlust med 6-1,6-1.

I E-klassen med 58 deltagare lyckades Melvin Pått vinna ett matchtiebreak i första omgången. Efter en två sets seger i andra matchen fortsatte han med att vinna ytterligare en jämn match via matchtiebreak. Därmed var han i kvartsfinal i sin karriärs största E-klass. Där gick han fram till 1-1 i set och ytterligare ett matchtiebreak, som han dock förlorade knappt med 8-10.

Hangö var den största nationella tävlingen hittills för Träffspelarna. Det blev många jämna matcher,   fina vinster och värdefull träning för den fortsatta karriären. Totalt en finalplats och två kvartsfinaler. Nu följer ITF för Yli-Panulaoch mindre nationella för några andra Träff tävlanden. I augusti är det sedan dags får årets viktigaste lokala tävling då spelar om placeringar och titlar i Närpesmästerskapen