Senaste

Ånäs i semifinal i Stockholm

Jonathan Ånäs är i bra form. Under helgen spelade han på hög nivå och tog sig till semifinal bland 24 deltagare i en rätt högt värderad tävling i Stockholmsregionen.

Närpesynglingen spelar nu sitt första år som senior och sitt sista som gymnasieelev. Denna gång var han seedad trea och fick därför börja i åttondedelsfinalen. Där mötte han en svårspelad vänsterhänt svensk  med ovanliga servar och flacka slag. Det blev vinst med vinst med 6-3,6-4.

I kvartsfinalen stod en snabb och bollsäker svensk junior för motståndet. Svensken ledde med 4-1 i andra set men Ånäs visade än en gång att han under det senaste halvåret har bättrat på sin förmåga att ta sig upp ur underläge. Han vann matchen med 6-2,6-4.

I semifinalen mötte han en mycket lovande schweizisk 16 åring som går i Good To Great akademin. Det är den tennisakademi där de absolut bästa spelarna tas in. Det blev en jämn och välspelad match som Ånäs till slut förlorade med 4-6,5-7. Schweizaren visade sin nivå också i finalen, där han tog matchen till tre set.

Ånäs avslutar innesäsongen i Sverige med följande tävling som går i Falun. Då är det frågan om en deltävling i den s.k. Winter Touren, där även prispengar står på spel.

 

Bo-Eric Siren