Senaste

Bra tennisresultat i Ekenäs

Elias Yli-Panula och Valter Långell fortsätter att ta placeringar i toppen i sina respektive tävlingsklasser i sommarens nationella tennistävlingar. I Ekenäs vann Yli-Panula B klassen och Långell gick till final i D-klassen.

Turneringen i Ekenäs håller högre nivå än tävlingarna i Österbotten. I A klassen tog Yli-Panula en seger i första omgången men det blev stopp i andra omgången. Yli-Panularäknas som en B-klassare och i den egna klassen gick det utmärkt.

Seger i B-klassen

Bland 10 deltagare i B-klassen vann Träffspelaren första matchen med 6-1,6-3. I andra matchen mötte han förstseedade Benjamin Loukkoski. Det blev en hård duell där Elias slutligen vann matchtiebreak  med klara 10-2. Semifinalen klarade Yli-Panula med övertygande 6-1,6-2. Närpesbon har  förlorat de två senaste mötena mot Oscar Paavolainen. Nu möttes de i finalen där Paavolainen fick en rivstart med 6-1 i första set. Yli-Panula lyckades emellertid lyfta sin nivå rejält och tog andra set med 6-3 för att sedan avsluta med att vinna matchen och hela klassen med 10-5 i avgörande matchtiebreak. Det här blev en av hans värdefullaste turneringssegrar hittills i karriären.

Final i D-klassen

I den rätt stora D-klassen var Valter Långell 4-e seedad bland 30 deltagare. Han har nu nått en stabil spelnivå med vilken han avancerar långt i alla D-klass turneringar. I de två första omgångarna vann han matcherna med klara siffror i två raka set mot relativt lätt motstånd. I kvartsfinalen var det hårdare motstånd, men Träffspelaren rodde hem segern med 6-2,6-3. I semifinalen skadade motståndaren sig i andra set efter att Långell legat i ledningen med 6-4,3-2.

Karri Tamminen är en högt rankad yngre junior. Långellinledde finalen ojämnt med bl.a. dubbelfel i serveturerna. Han bättrade ändå på spelet i andra set och vågade ta flere initiativ med offensiva slag och nätruscher. Men Tamminen var både säker och offensiv och vann finalen med 6-2,6-3.

Närpespojkarna fortsätter att tävla flitigt. Nästa helg blir det stora utmaningar i Hangö där man bjuder på sommarens största turnering med stora deltagarantal i alla klasser.