Senaste

Daniel Gullans ny tennismästare

Årets Närpesmästerskap i tennis spelades i två klasser. En herrklass och en motionsklass.

Daniel Gullans firade sin visit i Närpes med att bli herrmästare. Det har gått 14 år sedan han senast tog titeln inomhus. Dessutom har han två utomhustitlar.

På den övre halvan av schemat visade Per Göthelid mycket god form. Han vann först över Andreas Nissfolk och pressade sedan först seedade Gullans till tre set i semifinalen. Daniel klarade ändå av att vinna med 2-1 i set. Stefan Holm debuterade i herrklassen och överraskade med att gå ända till final. Före det hade han besegrat Andreas Kronlund i kvartsfinalen och Toni Wegelius i en spännande semifinal.

I finalen dominerade Gullans. Han har en välskruvad serve och är snabb att hugga till på korta bollar. Han attackerar också direkt på motståndarens andra serve. Bronset gick till Göthelid efter vinst över Wegelius.

I motionsklassen gick två juniorer till final. Endast 12 årige Elias Yli-Panula vann sin kvartsfinal klart men fick ge ifrån sig ett set till John Lindén i semifinalen. Rasmus Krook vann över Elizabeth Yli-Panula i kvartsen och Bosse Siren i semifinalen i två raka set. Bronsmedaljen gick till Siren .

I finalen tog Rasmus Krook sin kanske bästa spelnivå någonsin. Med hårda säkra grundslag och en vass serve vann ha klart över Elias Yli-Panula med 2-0 i set. 

 

Bo-Eric Siren