Senaste

DANIEL GULLANS VANN KESPORT SPRINT

De flesta av våra lokala tävlingar har arrangerats i decennier. Sprint är ett nytt koncept som i år kördes för andra gången. Tanken är att erbjuda en endagstävling med korta matcher mitt i sommaren då våra sommargäster firar semester i regionen.  Matcherna spelas som bästa av tre set där varje set är ett matchtiebreak till 10.

I årets Kesport Sprint deltog 17 spelare. Daniel Gullans var först seedad och Richard Sigg andra seedad. Det blev många spännande och jämna matcher där många spelare höll både jämn och hög nivå. Daniel Gullans behöll sin position som favorit genom att vinna över Amer Velic i semifinalen med 10-8,10-8. Amer hade före det tagit en knapp tre sets vinst över Darco Letic.

På den andra halvan överraskade Pontus Sand med utmärkt spel besegra Stefan Holm i två raka set. Richard Sigg var sedan starkare i semifinalen med knappa 10-8,11-9. Båda seedade spelarna pressades således ordentligt innan de nådde finalen. Där visade Daniel Gullans sedan upp mera offensivt och varierande spel och besegrade därmed Sigg med siffrorna 10-6,10-5.

Tävlingen visade sig vara ett mycket välkommet inslag både för våra lokala förmågor och sommargästerna. I år störde regnvädret men tävlingen kunde ändå genomföras inom en och samma dag. Därmed har en ny tradition nog införts i vårt lokala tävlingsutbud. 

Bosse Siren