Senaste

David Bogesic vinnare i skinktävlingen

I tennisen traditionella skinktävlingen har alla deltagare likvärdiga chanser att vinna matcher, oberoende av den egna spelnivån. Genom ett unikt bonus system som är skräddarsytt för olika spelarnivåer jämställs deltagarna. Därför kämpar såväl juniorer som seniorer med tennisens toppspelare om de bästa placeringarna.

I år gick David Bogesic hela vägen till slutseger. Efter vinster över Jens Nygård, Bosse Siren och Melvin Pått var han i final mot Jan Ola Klåvus som i sin tur hade besegrat Stefan Holm, John Lindén och Huy Ngyen. Klåvus har på ett beundransvärt sätt upprätthållit sina grundsäkerhet i decennier. David Bogesic visade sin sportiga rörlighet och sitt taktiska tankesätt, vilket denna gång gav honom segern i hela turneringen. I den ytterst välspelade och jämna finalen besegrade han Klåvus med siffrorna 21-17. Trots att detta är en lättsamt upplagd tävling ser man att sportliga egenskaper såsom förmågan att använda sina egna styrkor ändå blir avgörande i slutändan. 

Tennisföreningen Träff har kommit en bra bit framåt gällande integrationen av nyanlända. I år hade 30 % av deltagarna vietnamesisk bakgrund. I semifinalerna hade hälften av spelarna utländsk bakgrund. Skinktävlingen har en viktig roll i tennisen, i och med att spelare som annars inte umgås träffar varandra oberoende av ålder och spelnivå.

Bosse Siren