Senaste

Elias Yli-Panula i Nordens tennis Mecka

Båstad i södra Sverige har ofta kallats nordens tennis Mecka. Det är idylliskt beläget vid havet och påminner litet om Monaco. Här spelas stora internationella tävlingar och här har många svenska tennisstjärnor fötts.

Elias Yli-Panula deltog som första Närpesspelare någonsin i Båstads internationella juniorturnering under 18 år. Det breda startfältet är uppdelat i en A-klass och en B-klass. Elias var seedad i B-klassen med ca 64 spelare. Elias tyckte den stora inramningen gjorde honom litet nervös i början men han vann ändå första omgångens match med 6-3,6-3. I andra omgången blev det en klar 6-1,6-2 seger. 

Därmed var han i kvartsfinalen som blev en 3 timmars rysare. I andra set hade han 5 matchbollar utan att lyckas ta hem setet. I tredje set hade han igen matchboll vid 5-1 där han slog dubbelfel i serveturen. Slutligen lyckades han ändå ta hem hela matchen med 6-4,5-7,6-3. I semifinalen kom han fram till setbollar i första set men förlorade ändå matchen mot Jakob Ståhlgren med siffrorna 6-7,2-6. Svensken vann sedan även finalen. Semifinal i Båstad blev ändå en unik och minnesvärd prestation för Närpesspelaren. 

Valter Långell till semi i Seinäjoki.

Närpes hade med två juniorer i de nationella tennistävlingarnas D-klass i Seinäjoki. Valter vann sina matcher med bekväma segrar med 6-3, 6-0 och 6-3,6-1. I semifinal mötte han en rutinerad Mika Koikkalainen från Ylivieska. Han är en fd. B-klassare som håller på att göra comeback. Långell kämpade för vad han var värd, men Koikkalainen har exceptionellt god fysik och mångsidig taktisk förmåga. Därmed fick Långell ge sig i två raka set. Melvin Pått vann sin match i första omgången men stötte sedan på först seedade Anttu Pihlajamäki, som sedan vann hela D-klassen i Seinäjoki.

På programmet står nu nationella tävlingar i Vierumäki.

Bo-Eric Siren