Senaste

ELIAS YLI-PANULA OBESEGRAD I TAMMERFORS

Uppåtgående Elias Yli-Panula är i utmärkt form. Han studerar vid på tennislinjen vid idrotts- gymnasiet i Umeå. Sommarens tävlingssäsong visar att den satsningen burit frukt. Han har gått segrande ur ett flertal turneringar. Under helgen tävlade han i Wilson Cup i Tammerfors där han vann båda klasserna där han ställde upp, dvs. både C-klassen och B-klassen.

I C-klassen var han först seedad. Han vann han alla matcher med den imponerande segerraden 6-3,6-0 i första, 6-0,6-1 i andra, 6-1,6-3 i semifinalen och 6-1,6-2 i finalen. Han lär inte få ställa upp i C klassen så länge till och kommer att fokusera på följande nivå i B-klassen.

Redan i Tammerfors tog han turneringssegern också i B-klassen. Det var en mindre klass där Närpesspelaren var först seedad. I första matchen med ojämnt spel blev han pressad till matchtiebreak. Resultatet skrevs 6-3,0-6,10-8. I finalen mötte han en intressant spelare, nämligen Miro Savolainen, som är rankad etta i Finland bland 14-åringarna. Elias tog turneringsguldet med segersiffrorna 7-5,6-1. Det var hans fjärde match den dagen och han kände sig seg i första set men kom igång ordentligt i andra. Det var karriärens andra turneringsvinst i B-klassen.

Valter Långell sekunderade fint. Han vann sin första match i C-klassen mede knappa 6-3,3-6,10-6 över andra seedade Arttu Lohi. En värdefull skalp!  I andra omgången förlorade han sedan i två raka set. I D-klassen fick han först en walk over och förlorade därefter i andra omgången mot först seedade Sami Koskela med 4-6,5-7. Koskela vann sedan hela D-klassen.

Wilson Cup gav en rejäl omgång matchträning särskilt för Elias som spelade sammanlagt 6 matcher under de två dagarna. Sommaren har gått i grustennisens tecken. Nu börjar han rikta in sig på hard court som även används som underlag under innesäsongen.