Senaste

Elias Yli-Panula till B-klass final

Den 16 åriga Elias Yli-Panula går framåt i sin tennis. I de nationella tävlingarna i Seinäjoki gick han för första gången till final i B-klassen, som är den näst högsta rankinggruppen i Finland. Själv är han ännu inplacerad på D-klassnivå bland alla landets spelare, men i verkligheten kämpar han redan om tätplatser i medelstora B-klasstävlingar. I första omgången vann han första matchen med 6-1,6-2. I semifinalen presterade han på sin toppnivå och vann med 6-4,6-2. I finalen blev Levi Talonen ändå för svår med   0-6,0-2. Tolonen är rankad 18-e bland alla 16 åringar i landet, medan Elias ligger på 32 plats i sin egen åldersklass. Han kommer att fortsätta satsa genom att ta sig in i idrottsgymnasiet i Umeå fr.o.m. i höst. Där han kan han öka träningsvolymen och höja kvaliteten med hjälp av professionell träning.

I den välfyllda D-klassen blev både Magnus och Melvin Pått utslagna i första omgången. Valter Långell fick kämpa hårt för att inte gå samma öde till möts. Han vann sin första match efter 10-7 i matchtiebreak och tog den andra matchen med 6-2,6-1. I kvartsfinalen blev det stopp mot slutliga vinnaren Arttu Ikäläinen efter en tuff tresetare. Motståndaren från Kuopio vann med 6-7,6-3,10-6.

I B-klassens dubbel tog sig paret Yli-Panula och Långell till andra omgången där de ändå fick ge sig i två raka set.  Isac Lindén är fortfarande ringrostig efter militärtjänsten och pandemipausen i tävlandet. Han är inte nöjd med sin serve och har svårt att få grepp om duellerna. I Seinäjoki vann Emil Bjon med klara siffror. Välspelande Bjon från Karleby är så högt rankad som sjunde bland landets 18-åringar.

Sammantaget gjorde Närpesspelarna mycket väl ifrån sig. Skörden bestod av en finalplats, en semifinal och en kvartsfinalplacering. Nu har tävlingssäsongen kommit igång efter pandemipausen och alla Närpestävlanden har siktet inställt på regelbundet tävlande under sommaren.