Senaste

Elias Yli-Panula vann B-klass i Hangö

Två Träffspelare deltog med god framgång i den nationella tennistävlingen i Hangö under veckoslutet.  Elias Yli-Panula vann B-klassen och Valter Långell gick till final i C- klassen.

Båda spelarna deltog både i sina egna klasser och i respektive klass ovan om den egna. Yli-Panula förlorade i första omgången i A-klassen. I sin egen B-klass vann han semifinalen klart och gick till final mot Kimi Vallius. Efter en utmärkt start tog han första set med klara 6-1. I andra set lyckades Vallius med sitt offensiva spel och tog ledningen med 5-3. Yli-Panula kämpade ändå upp sig till 5-5. Efter det lyckades han hålla sin egen serve och avsluta med 7-5 i andra set.

Yli-Panula tävlar flitigt. Han kom just från en A-klass i Uleåborg där han nådde en utmärkt semifinalplacering, efter att bl.a. ha slagit ut först seedade spelaren. Ifall hans meriter räcker till för att få delta, blir hans nästa tävling en internationell ITF turnering i Tammerfors under kommande helg.

Valter Långell stod för en utmärkt prestation då han i C-klassens första omgång slog ut andra seedade Serafin Rybokov med 6-3.6-2. I semifinalen vann han första set med 6-2. Därefter låg han under i andra, men motståndare måste avbryta matchen. I C-klass finalen var först seedade Frans Rönnholm bättre med 6-1,6-1.  Långell är själv klassad i D så det var en av hans bästa prestationer någonsin att ta finalplats i C-klassen. I B-klassen blev det förlust i första omgången.

Båda spelarna gör bra ifrån sig och upprätthåller med bravur den goda imagen som Närpes har speciellt inom juniortennisen i vårt land.