Senaste

Elias Yli-Panula vinnare i Uleåborg

Elias Yli-Panula är den tennisspelare i Närpes som just nu har mest medvind. I den nationella D-klasstävlingen i Uleåborg utgick han med seger bland 27 deltagare. Hans meriter i årets D-klass är nu så goda att han sannolikt nu tar farväl av den nivån och flyttar upp till C-klassen. Bland med juniorerna i sin egen åldersklass  ( 15 åringarna ) ligger han nu på 31 plats i landet.

Det var den livligaste tävlingshelgen på flere decennier för Närpesspelarna. Träff var representerat i tre olika städer. I FM för 21 åringar i Helsingfors var Isac Lindéns mål att igen få upp tävlingskänslan efter sin 9 månaders militärtjänstgöring med minimalt spelande. Det blev en något trög start med förlust i första omgången bland 57 herrar. Lindén har en bit kvar innan spelet börjar stämma igen.

I Uleåborg var  Elias Yli-Panula först seedad i D-klassen. De första matcherna vann han planenligt. I kvartsfinalen blev det en hård kamp i en sen kvällsmatch som han slutligen vann i matchtiebreak. I semifinalen och finalen dagen följande dag löpte spelet föredömligt. Han tog alla fyra set utan att förlora mer än ett game per set. Finalresultatet skrevs 6-0,6-1, vilket är ytterst ovanligt i tennisturneringar.

Valter Långell och Pontus Sand fick nu känna på juniortävlandet i större turneringar. Båda spelarna vann sina matcher i första omgången men stötte på motståndare med något högre prestanda i andra omgången.

I Vasa debuterade Malik Fajic och Amer Velic i nationellt tävlande. Det blev förlust i första omgången, men Velic vann trösteturneringen efter finalvinst mot Stefan Holm.

Nu står alltså alla nationellt spelande Träffspelare inför följande steg uppåt i sina karriärer. Särskilt Lindén och Yli-Panula går in för en intensiv tävlingsperiod, medan de övriga är ute för att skaffa sig behövlig tävlingsrutin på nationell nivå.