Senaste

Isac Lindén tävlar sig i form

Inom tennisen blir det nu allmännare med nya tävlingsformer. En intressant variant är endagsturneringar för spelare i samma klass. Sålunda deltog Isac Lindén i en A-klass lördag i Åbo , medan Elias Yli-Panula och Valter Långell tävlade i C-klasslördag i Björneborg.

I dessa endagsturneringar delas deltagarna upp i grupper varefter gruppvinnarna och grupptvåorna går vidare till separata slutserier. Man spelar förkortade set, utan fördelar vid 40 lika och godkänner serve via nätkanten. I Åbo spelade Isac Linden fram sig till tvåa i sin grupp med 4 deltagare. Detta efter att han hade vunnit två matcher klart och förlorat den tredje i matchtiebreak. I slutgruppen för tvåorna förlorade han efter 1-4,4-0 och 7-10 i matchtiebreak mot Eero Antonen. De handlar om spelare som, lik Lindén, är rankade kring 50 plats bland herrarna i landet. För första gången efter militärtjänstgöringen fick han igång ett riktigt bra flyt i andra set , som han  alltså vann med 4-0 . Linden var nöjd med att han närmar sig sin normala spelnivå.

I Björneborg försökte sig Elias Yli-Panula och Valter Långell på litet hårdare motstånd. De deltog i C-klassen, där båda vann en match och förlorade en match. Ingendera kom således till slutserien. Nu följer träningsveckor och för Lindéns del även seriespel i division 1, där han spelar som uthyrd spelare i  Vasalaget WaTC. Det är första gången sedan början av 1990-talet som en Närpesspelare spelar på division 1 nivå.

 

Bo-Eric Siren