Senaste

ISAC LINDEN I HERR FM

Isac Lindén har i år inlett steget från junior till senior. För ett par veckor sedan deltog han i den internationella Future turneringen på Kanarieöarna och denna vecka fick han delta i seniorernas FM.

Det gällde att först ta sig genom kvalet in till herrklassen. Isac vann sin kvalmatch över Oliver Wesamaa med 7-6,6-3.   Han lyckades spela mångsidigt med bra grundslag, nätattacker och lobbar men var inte alls nöjd med serven. Den funkade inte alls, säger Isac.

Lindén kom därmed för första gången i sin karriär in i huvudklassen i Herr FM. En prestation i sig.

I fältet med 32 deltagare lottades han mot andra seedade Otto Virtanen. Han är i sin tur en av Finlands mest lovande spelare, som även gått till final internationella stortävlingar för juniorer.  Han har också ingått i Finlands Davis Cup landslag.

Kände på världsklass

Virtanen var självklart ett par klasser starkare än Lindén. Virtanen slår stenhårda slag med utmärkt säkerhet och vann med klara 6-1,6-1. Närpesynglingen hängde ändå bra med både i servereturerna och i grundslagsduellerna och  hade 7 gamebollar, förutom de game han vann. Inte heller i den matchen fick han dock fram sitt bästa servande.

Virtanen har nyligen vunnit över en spelare rankad bland de 100 bästa i världen, vilket säger en hel del om hans nivå. Så Isak fick en liten känning av  hur det är att möta spelare som även kämpar mot motstånd av världsklass.

I tennis är marginalerna otroligt små. Allt måste stämma för att  t.ex. serven skall sitta på rätt plats i serverutan med varierande skruv, med bara någon decimeter över nätet och med en hastighet på ca 180 km i timmen.  Om det inte lyckas till fullo, får motståndaren direkt chans att styra spelet.

Alla som håller på med idrott på hög nivå vet att steget från junior till senior är krävande. I juniorklasserna tävlar man om just den årskullens bästa placeringar. Man kan vara t.o.m. etta i sin årsklass, men då man övergår till seniorklassen möter man många motståndare som varit etta i sina årsklasser.

 

Bo-Eric Siren