Senaste

Jens Nygård tog skinktiteln

Idrott skall vara roligt. Tennisföreningen Träffs skinktävling är till för att spelare som inte annars träffar varandra skall mötas i korta matcher där alla har likvärdiga chanser att vinna, oberoende av den egna spelnivån. I årets upplaga av skinktävlingen möttes två spelare ur IF Krafts första  lag.

Jens Nygård och Rasmus Krook möttes i en välspelad match där Jens slutligen stod som segrare med siffrorna 21-17.  Han fick starta med  4 bonuspoäng och  Rasmus hade bara andra serve. De följdes åt med att vinna bollar under hela matchen men till slut kunde Nygård erövra titeln som årets skinkmästare. Båda spelarna visade upp ypperligt spel. Båda har utmärkt rörlighet, fin bollkänsla och en en imponerande  slagrepertoar. Nygårds mångsidighet är hans trumf.

På vägen till finalen fick Nygård hårt  motstånd av Valter Långell som hålla matchen jämn till 21 lika innan Nygård   lyckades ta de två avgörande bollarna till 23-21.  IsacLinden hade tagit sig till den andra semifinalen trots att han startade med  brutala 20 minuspoäng och bara fick använda sin andra serve. Rasmus Krook fick dessutom spela på dubbelplan, vilket han lyckades väl med att utnyttja.

Skinktävlingen har ett utjämningssystem som sannolikt är det enda i sitt slag i hela världen.  Nu deltog 20 spelare av synnerligen varierande kaliber. Det är helt omöjligt att på förhand bedöma vem som skall gå till finalen och detta år blev det två spelare som inte mötts tidigare i tennis. Skinktävlingen har spelats i över 30 år och ytterst få har tagit titeln två gånger.

 

Bo-Eric Siren