Senaste

Jonathan Ånäs vann turnering i Sundsvall

Jonathan Ånäs går numera i idrottsgymnasiet i Uppsala. Därför tränar och tävlar han mest i Sverige. Ifjol vann han två seniorturneringar och därtill seriematcher i Uppsala Tennisklubbs andra lag.

I år fortsätter framstegen. I en seniortävling med 14 deltagare i Sundsvall tog han sig fram till en meriterande slutseger.  Närpeskillen var seedad tvåa och därför i kvartsfinal direkt. Där vann han lätt i första matchen. I semifinalen hade han inte heller några problem. Det blev vinst med 6-3,6-3 mot en svensk junior.

Finalen var däremot verkligt tuff. Sami Kelifi, född 1991 var först seedad och tog första set efter ett händelserikt tiebreak, där båda spelarna turvis hade set bollar. Svensken vann till slut tiebreaket med 10-8. I andra set hade Kalifi 5-3 och två matchbollar, men Ånäs lyckades vända på matchen och ta setet till tiebreak igen.  Denna gång var Närpesynglingen den starkare med 7-5. I tredje set orkade Kalifi inte med mera, så Ånäs vann matchen med  6-7,7-6,6-2.    

Ånäs uppvisar ett allt stabilare spel och har även stärkt sig taktiskt och mentalt. Nästa turnering för honom går i Stockholmsregionen med ett startfält på 24 deltagare.

 

Bosse Siren