Senaste

Magnus Pått ny tennismästare

Två gånger om året spelas Närpesmästerskapen i tennis. Under påsken tävlar spelarna om medaljer i herrklassen och motionsklassen inomhus. Under sommaren står medaljerna på spel i flere klasser, men herrklassen är den mest prestigefyllda. I årets innemästerskap avgick Magnus Pått med segern i herrklassen.

Magnus Pått var först seedad och vann finalen med 6-4,6-2 .Därmed tog han sin första mästartitel i huvudklassen. Från tidigare har han guld i veteranklassen som bästa resultat. I år överraskade den lovande junioren Valter Långell med att slå både Stefan Holm och Per Göthelid och gå till final. Långell utvecklas i god fart och håller bra nivå på alla delar av spelet. Tekniken sitter och fotarbetet fungerar fint samtidigt som han har den rätta kylan. Magnus Pått har en stark första serve, en vass forhand och är rask på att utnyttja motståndarnas svagare bollar till sin fördel. När nerverna hålls i styr bär det därför långt i våra lokala turneringar. På vägen till finalen besegrade han Darko Letic som sedan tog bronset.

I motionsklassen fick först seedade Amer Velic ge sig mot uppåtgående Jovan Zlatkowic i semifinalen. På den andra halvan av spelschemat segrade unga junioren Pontus Sand över Darko Letic i semifinalen. Finalen blev en nervkrävande duell där Sand låg under med 3-5 i första set innan han lyckades lugna spelet och vinna setet med 7-5 och ta det andra med 6-3.

Nästa tävling inom tennisen är veteranklassen där de bästa spelarna över 35 år möts för att tävla om att bli Närpesmästare i den klassen.