Senaste

Medaljer för tennisjuniorerna

Tennisplanerna lockar nu mera än någonsin då folk kan röra sig friare. Det gäller såväl nationellt som regionalt och lokalt. De stora sommartävlingarna i Ekenäs och Hangö är så fullbokade att man måste stoppa anmälningarna. Även lokalt märker vi att  tennisplanerna  används mera än någonsin förr.

En trupp på fyra juniorer från Närpes deltog den nationella turneringen i Seinäjoki under veckoslutet. Resultatet blev två silverplatser och två bronsplaceringar.  I herrarnas D-klass  med 25 deltagare vann Elias Yli-Panula sina två första matcher med  i två raka set. I semifinalen låg han under efter första set med 2-6, men vann andra 6-1. I matchtiebreak kunde han slutligen ta hem segern med 12-10. I finalen var ändå Mira Savolainen från Tammerfors klart bättre och vann med klara siffror. D-klassen i Seinäjoki höll ovanligt hög nivå överlag. Yli-Panula visade upp utmärkta grundslag och fin rörlighet.

I pojkarnas klass under 14 år vann alla Träffspelare sina första matcher. Melvin Pått fick möta slutliga vinnaren i andra omgången i fältet på 8 deltagare. Därmed blev det en bronsplats för Pått, liksom för Pontus Sand, som i andra omgången förlorade mot klubbkamraten Valter Långell  i två set. Långell tog sig således till final, där Vili Mykkänen från Uleåborg var bättre med 6-1,6-2.  Detta var årets första nationella tävling för  Träffspelarna   som nu är igång med tävlingssäsongen.