Senaste

Melvin Pått ny skinkmästare

Den årliga showturneringen i Närpes utmynnade i att 13-årige Melvin Pått blev ”skinkmästare” efter att ha vunnit alla sina matcher. Den årliga skojturneringen går ut på att alla deltagare med hjälp av ett skräddarsytt bonussystem skall ha likvärdiga möjligheter att vinna sina matcher. 

Antalet anmälda deltagare var 28, men karantänläget reducerade dem till 25 spelare. De representerade i högsta grad varierande spelnivåer. För de yngsta flickorna var detta den första tävlingen, för nationellt tävlande toppjuniorer var det en taktisk utmaning att klara av bonushindren.

Varje match spelas till 21 poäng och tar ca 15 min. Melvin Pått gick genom sina matcher med säkra grundslag och snabba fötter i de oväntade situationerna som uppstod. Han hade förmågan att använda sina talanger på ett vinstgivande sätt. I finalen blev han pressad av Djejlana Muslic som hade 12 poängs försprång från start och därtill fick spela på dubbelplan. Pått hade bara en serve per servetur, men kunde undvika den vanliga fällan att göra onödiga fel. Han vann finalen med 21-19. 

För de nyaste spelarna innebar turneringen ett lyft både spelmässigt och mentalt. Speciellt Djejlana Music, Elena Bogesic och Pontus Säll lyckade lyfta sin spelnivå. Den klart bästa Närpesjunioren Elias Yli-Panula fick kämpa från minus 10 poäng men klarade sig ändå till kvartsfinalen. Där fick han se sig besegrad av fjolårets skinkmästare Darco Letic i turnerings mest högklassiga duell. Bland de övriga seniorerna var det bara Stefan Holm och Alexander Nordberg som nådde kvartsfinal. Men alla deltagare nådde en fin stämning i årets skojfriska skinkturnering med traditioner sedan 40 år bakåt.

Bo-Eric Siren