Senaste

Närpesspelarna dominerade Vasa nationella

Tennisspelarna från Närpes tävlar flitigt i närliggande nationella tävlingar. Träffspelarna deltog med stor framgång i samtliga fyra singelklasser i Vasa under veckoslutet. De var i final i samtliga klasser och vann tre dem.

Elias Yli-Panula gick lätt till final i den högsta klassen. Där mötte han först seedade Elmeri Laitila som är rankad som en A-klassare. Laitila vann finalen med 6-4,7-5.  I B-klassen var Elias Yli-Panula först seedad. Han gick lätt till final där han besegrade andraseedade Sami Torppa med 6-1,6-2 i en välspelad match.

I C klassen mötte träffspelarna varandra. Långell var seedad andra och besegrade Melvin Pått för att därefter vinn också finalen över f.d. B- klassaren och först seedade Mikael Nordbäck i två raka set.

I D-klassen dominerade Träffspelarna. Melvin Pått vann sin första match och pressade sedan Valter Långell tillmatchtiebreak i semifinalen. Först seedade Långell besegrade sedan Joakim Järn från Jakobstad med 6-4,6-2 i finalen.Angela Zlatkowic noterade förlust i första omgången i både C- och D- klassen. Hela turneringen spelades färdigt på en enda dag. Spelarna fick därför nästan orimligt många matcher då de ställde upp i två klasser. Valter Långell kämpade i hela sex matcher på en enda dagen.

Elias Yli-Panula satsar hårt på sin tennis. Inkommande vecka blir det träningsdagar i Åbo och därefter FM u 18 år i Hangö. Det här är en viktig period hans utveckling eftersom han snart övergår till senior klasserna.