Senaste

Isac och Jonathan jagar ITF poäng

Träffs elitspelare tar nya steg i sina karriärer. Isac Lindén och Jonathan Ånäs prövar på internationella tävlingar för 18 års juniorer. De s.k. ITF turneringarna ger rankingpoäng för den som lyckas vinna minst en match i huvudklassen. Närpespojkarna kämpar än så länge i kvalet men är starkt inriktade på att jobba hårt för att se hur långt de kan nå även internationellt.

Både Lindén och Ånäs deltog i ITF turneringen i Åbo denna vecka. Linden var inplacerad direkt i kvalets andra omgång. Där vann han över Niilo Magga från Uleåborg med 7-6,6-2, efter att ha lyckats både offensivt och defensivt. I sin andra match besegrade Linden en ryss med klara siffror. Därmed var han inne i huvudklassen för de 32 bästa. Han fick då möta andra seedade Chris Rodeck från Holland. En ytterst bra spelare som ligger på plats 300 bland världens juniorer. Han hade högt tempo och riktigt skarpa vinnarslag och de gav honom seger med 6-2, 6-1.

Det blev således inga ITF poäng i den tävlingen, men Isac har 5 poäng från tidigare. Han fortsätter nu till ITF i Estland för att delta i en kategori 5 tävling. Det innebär snäppet lättare motspelare än kategori 4 i Åbo.

Jonathan Ånäs vann också sin första match i kvalet, men fick ge sig mot en fjärde seedad holländare i andra omgången. Båda pojkarna kommer sedan att delta i FM för 18 åringar i Tammerfors om en vecka. Det skall bli intressant att se om de lyckas erövra ytterligare FM medaljer nu då de spelar sista året som juniorer, dels i inomhus FM nu i Tammerfors och sedan utomhus i Vasa i augusti.

Bosse Siren