Senaste

Isac Lindén till kvartsfinal i FM

Elitspelarna i Närpes fortsätter med att slå sig fram i landets tenniselit. Den 17-årige Isac Linden gick ända till kvartsfinal i 18 åringarnas FM och i dubbel blev det brons.

Lindén inledde i kvalet med att slå Tuomas Rikkonen från Åbo med övertygande 6-4,6-1. I den andra omgången presterade han en av sitt livs bästa matcher. Isac anföll aggressivt och slog bl.a. ett 20 tal vinnare med sin vassa forehand. Dessutom lyckades han serva bra och varierar med stoppbollar. Resultatet blev en seger med 6-2,6-4 över Oliver Wesamaa från Helsingfors.

I kvartsfinalen fortsatte Lindéns spel på hög nivå. Roni Hietaranta, som tränar i Jarkko Nieminen Akademin i Helsingfors, var ändå säkrare och starkare till slut. Hietaranta vann med 6-4,6-3 och gick sedan vidare ända till finalen.

Jonathan Ånäs fick oturligt nog stå över första omgången p.g.a. att motståndaren var sjukanmäld. Därmed blev det väl tufft att utan förmatch direkt möta en av de bästa spelarna i startfältet. Ånäs spelade ändå stabilt i ett set mot Jussi Salmio från Kouvola. I andra set hölls inte självförtroendet på samma nivå och Salmio kunde ta segern med 6-4,6-0 och fortsätta ända till semifinal.

I dubbel fick paret Lindén/Ånäs stå över kvartsfinalen p.g.a. av samma spelares sjukdom. I semifinalen blev det sedan förlust mot paret Magga/Laitinen från Uleåborg, med siffrorna 4-6,0-6.

Närpesborna gjorde väl ifrån sig i sitt första utomhus FM för 18 åringar och speciellt Lindéns kvartsfinalplats kom efter verkligt högklassigt spel, som lovar gott inför framtiden. För första gången någonsin ordnades FM i tennis i Vasa. Wasa Tennis Club var huvudarrangör och Tennisföreningen Träff medarrangör.

Bo-Eric Siren