Senaste

Isac Lindens historiska ITF poäng

Isac Linden och Jonathan har i år inlett jakten på internationalla rankingpoäng. Liksom proffsen kämpar för ATP poäng, spelar juniorerna under 18 år om ITF poäng. Via dem kommer man in i internationella tävlingar och vidare till nya nivåer.

Isac Lindén lyckades i Pajulahti erövra sitt livs första ITF poäng. Ingen Träffspelare har någonsin lyckats med det tidigare !Genom att vinna en match i huvudklassen fick han 5 poäng och plats på den internationella rankinglistan för juniorer. En historisk bragd inom Närpestennisen. I andra matchen var det ytterst när att ta ytterligare en seger, efter utmärkt spel av Lindén.

Båda Träffspelarna kom tack vare tidigare prestationer direkt in i huvudtävlingen. Isac Linden besegrade Carl Bret från Estland med 6-2,7-5. Esten hade en hård serve men Lindén klarade av matchen med normalt spel, trots att han spände sig då segern började närma sig. Därmed var Lindén inne bland de 16 bästa i Pajulahti ITF tävlinen.

I andra omgången mötte han tredje seedade Rick Muller från Holland. Med hade ytterst svåra servar och ett omväxlande spel tog holländaren hem första set med 6-4. Lindén hade ändå bra kontakt och höjde sin nivå ytterligare i andra set. Han lyckades med talrika vinnare och ledde 5-3, innan holländare tog upp till 6 lika. Lindén lyckades ändå knyta säcken och ta tiebreaket. I tredje set ledde Muller redan med 4-0. Då fick Lindén igen fram sitt toppspel, innan holländaren kunde ta setet med 6-3.

Små marginaler

Jonathan Ånäs spelade ett riktigt bra första set mot ryske Bekken Atlangeriev men fick ändå ge sig med 5-7. Spelet var jämnt även i andra set, men ryssen hade marginalerna på sin sida och vann med 6-2. Ånäs själv upplevde själv att han tävlat för litet de senaste månaderna och därför hade svårt att ta hen de avgörande viktiga bollarna.

I dubbel var det på håret att båda Närpespelarna kunde ha fått litet tilläggspoäng. De vann det första setet med 7-5 mot ett holländskt/ turkiskt par. I andra set hade de matchboll men förlorade ändå i tiebreak. Därmed gick man till matchtiebreak där paren vann turvis vid 9 , 10 och 11 lika. Närpespojkarna hade hela tre matchbollar och var på håret att inna. Till slut blev det ändå förlust med 7-5,6-7,11-13.

Både Lindén och Ånäs håller hög nivå var ytterst nära ytterligare poäng. Marginalerna var små och satsar de på fortsatta internationella matcher. Under resten av året väntar FM för 18 åringar i Vasa 18-20.8 där Tennisföreningen Träff är medarrangör. Efter det blir det nya försök att ta ITF poäng.

 

Bo-Eric Siren