Senaste

Björn Nyman ny herrmästare

En välkänd profil från Närpes slog sig fram till slutsegern i årets tennismästerskap inomhus. Björn Nyman, fd. välkänd fotbollsspelare, håller fin nivå även i tennis. Under påsken erövrade han sin första mästartitel i den grenen. Hans lika välkända kollega, Tomas Nygård, sekunderade med att ta en lika klar seger i motionsklassen.

De årliga tennismästerskapen spelas som separata tävlingar dels inomhus, dels utomhus. Inomhus har man två klasser för seniorerna. Herrklassen för de högst rankade spelarna och motionsklassen som en slags division två tävling. Sammanlagt deltog 22 spelare. Björn Nyman spelar regelbundet tennis i Stockholm och visade sin höga nivå genom att lätt gå till finalen. Där slog han Jens Svedman med klara 6-1,6-1. Nyman har tryck i slagen och en utmärkt taktisk mognad. Dessutom har han en vass serve och gedigna grundslag samt utmärkt räckvidd vid nät.

Både Magnus Pått och Rasmus Krook har gjort klara framsteg under det gångna året och gick nu fram till bronsmatch. Där tog Magnus Pått tog sin första medalj i herrklassen. Varken Isac Lindén eller Jonathan Ånäs deltar mera i tävlingar på trägolv.

I motionsklassen spelades många jämna matcher. Stefan Holm vann tre matcher, även om han fick kämpa hårt i semifinalen mot den unga Ville Laine .Tomas Nygård, på den andra sidan av tävlingsschemat, vann likaså tre matcher och dessutom med klara siffror. Även i finalen var Nygård suverän. Med tunga grundslag och en utmärkt volley vann han finalen utan att ge ifrån sig ett enda game åt kämpande Stefan Holm. Ville Laine besegrade John Lindén i matchen om bronspengen.

Pojklassen för 18 åringar och yngre spelades tidigare. Rasmus Krook fick, trots klart högre spelnivå detta år, slita hårt för att i finalen slå Ville Laine. Segern kom först efter tiebreak i tredje set då finalresultatet skrevs 6-3,6-7,7-6. Bland flickorna tog Nuna Nabil sitt första mästerskap någonsin genom att segra över Mirjam Otieno med 6-2,6-3 i finalen.