Senaste

Första dubbel cupen för nya spelare

För första gången någonsin ordnade vi en turnering med korta dubbelmatcher för par på olika nivåer i sin tennis. Vi började med fyra par som spelade med orange bollar ( 50% fart jämfört med normalbollar). Efter många fina dueller vann paret Johannes Norrgård/Troy Gröndahl den klassen.

Det paret avancerade därför till följande nivå, som spelades med grönprick bollar( 75% av normal fart). Sex par kämpade om att komma vidare. I den klassen blev det en jätte spännande final, där Muha Becic/ Armin Bilaiac slutligen vann över Andrew Otieno/Peter Stojanovic med 10-8,10-8.

I den högsta gruppen med normala tennisbollar och tre par. Finalen spelades i bäst av fem set och det blev en riktig rysare. William Hoxell/ Zacharias Eriksson tog ledningen med 2-0 i set, men paret Jesper Ånäs/Mathias Klåvus utjämnade till 2-2 i set. I det avgörande femte setet låg det 6-6 tills Hoxell/Eriksson kunde slå in den vinnande matchbollen. Finalsiffrorna blev 6-4,6-3,4-6,3-6,8-6.

En lyckad ny tävlingsform där många nya spelare fick både lära och uppleva uppleva tennisens många spänningsmoment .