Senaste

Bra nationella placeringar

Träffs tennisspelare tävlade på tre orter under helgen. Den äldsta och den yngsta gick längst i respektive tävling. De äldre spelade nationell herrklass i Vasa, medan de yngsta juniorerna deltog i tävlingar i Vanda och Alajärvi.

I den högklassiga A-klassen i Vasa, med 9 deltagare, inledde Isac Lindén med seger i två raka set över Jaakko Matikainen. I semifinalen mötte han Masi Sarpola som hör till de bästa i landet bland de något äldre juniorerna. Lindén hängde föredömligt väl med, men Jyväskyläbon tog ändå en klar seger med 6-4,6-3 och vann sedan även hela A-klassen.

John Lindén gick via två matchvinster till final till final i herrarnas D-klass i Vasa. Där blev det ändå en knapp förlust då han efter 1-1 i set förlorade tredje set som match-tiebreak. Ville Laine och Ludvig Rönnholm kämpade på i på pojkarnas klass för 15 åringar, där Laine nådde kvartsfinal.

Elias Yli-Panula deltog i en större nationell tävling i Vanda. I klassen för pojkar 12 år blev det en vinst och semifinalplats. Där var ändå Marcus Petrovets för svår. Han blev också den slutliga turneringssegraren.

I Alajärvi tävlade man i nybörjarklasserna mini-och miditennis. Bland 8 deltagare blev finalen en uppgörelse mellan de två Närpesspelarna. Där vann Arvid Bergvik över Angela Zlatkowi med 15-10. I midiklassen deltog Zacharias Eriksson och Viggo Bergvik. Efter att ha vunnit två matcher gick Eriksson till semifinal, men där blev det stopp mot slutsegraren Mico Paalanen.

Träffs spelare gjorde alltså åter en gång väl ifrån sig. Lillajul-helgens totala medaljskörd blev en turneringsseger, två silver och tre bronspengar.