Senaste

Kalle och Kajsa Cup sommaren 2016

NYA KALLE OCH KAJSA ANKA MÄSTARE KORADE

Sommarens Kalle och Kajsa Anka turneringar bjöd på på mängder av spännande och fina tennismatcher. Årets Kalle Anka mästare heter Viktor Oberger och Kajsamästaren Alexandra Vikström.

KA cuperna är de unga spelarnas första tävling. Man har en förenklat räknesätt och mjukare

bollar (50%) för att utjämna skillnaderna mellan spelarna. I Kalle Ankan deltog 10 spelare och

Kajsa cupen 8 flickor.

Efter att grundseriegrupperna spelats färdigt gick 6 spelare till semifinalomgången i Kalle. Efter att

de delats in i två grupper vann Jonathan Lassander och Viktor Oberger var sin grupp och möttes

därmed i finalen. Det blev en verkligt jämn och spännande final i tre set. Viktor tog första set med

7-5, Jonathan svarade med att ta andra set med 6-4. Till slut var Viktor snäppet starkare i

avgörande set med 6-4.

Kajsa Cupen spelades som gruppspel i två grupper där alla mötte alla.  Gruppvinnarna möttes

i finalen.  Nuna Toto och Alexandra Vikström blev gruppvinnare och därmed finalmotståndare.

Finalen blev en jämn tresetare där Alexandra var den starkare och tog hem segern med 7-5,