Senaste

Träffspelarna gjorde debut i minitennis

För första gången någonsin deltog Träffspelare i den nya den nationella turneringen i minitennis. Det är frågan om en serie turneringar i olika delar av landet, där poängen räknas ihop och de bästa går till en nationell finalserie. Minitennis spelas med softbollar på en mindre plan motsvarande badminton singel plan.Spelarna får vara högst 11 år, men i praktiken är de i allmänhet 7-9 år .

I pojklassen i Vasa deltog 16 unga spelare fördelade i 4 grundseriegrupper. Gruppvinnarna gick vidare till finalserien. De fyra pionjärerna från Närpes var Hannes Laine, Melvin Pått, Zacharias Eriksson samt Ivar Källberg. Alla kämpade föredömligt i sina grupper. Efter tre matcher i varje grupp visade det sig att Zacharias Eriksson nådde finalserien. Där vann han en match och placerade sig som fyra i det jämna startfältet. Segern kom mot turneringens slutsegrare, Arttu Kiviniemi från Vasa, som inte förlorade mot någon annan.

I flickklassen deltog endast 4 spelare. Där var Fanny Lassander klart bäst med solklara vinster i alla tre matcher. Därmed tog hon en turneringsseger direkt i sin debut. Tävlingen blev en spännande och positiv upplevelse för alla unga spelare som nu ser fram emot fortsatt träning och tävlingsspel.