Senaste

Isac och Nora vinnare i KA Cup

Kalla Anka och Kajsa Anka  Cupen är den första tävlingen där nya tennisspelare får mäta sina krafter mot varandra. I år deltog 9 pojkar och 10 flickor. Spelarna delas upp i grupper på tre och vinnare går till en finalserie. ”Minimatcherna” går i bäst av tre set med förenklad poängräkning så, att den avgörs på ca 15 min.

Båda klasserna  kännetecknades av många fina, jämna och spännande matcher. Årets Kalle Anka Cup kung blev Isac Källberg. Han besegrade William Rönn  med 6-2,2-6,6-3 och Jonathan Lassander  med 7-5,6-1 i finalserien och vann därmed titeln, som obesegrad genom hela turneringen.

Bland flickorna blev finalserien så jämn, att alla tre besegrade varandra varsin gång. Efter att både Fanny Lassander  och Nora Svedström vunnit över Alexandra Vikström  i en extra omgång, möttes de två i den slutliga finalen. Där var Nora något starkare och kunde ta titeln med 6-3 i avgörande set.