Senaste

Hårt motstånd för våra elitkillar

Träffs mest framstående spelare tog under helgen mått på  hårda motståndare i de nationella tennistävlingarna i Karleby. Ånäs och Lindén gick ändå till semifinal i A-klassen och Elias Yli-Panula vann klassen för pojkar 12 år.

Isac och Jonathan i A-klassdueller

Både Isac Lindén och Jonathan Ånäs håller nu på med att baxa  in sig i A-klassens tävlingscirkus. Ånäs är själv nybliven A-klassare, medan Isac Lindén är i landstoppen  bland B-klassarna.  Jonathan  tog en värdefull seger i första omgången,  med vinst över  Markus Lautsi från Raumo. Resultatet skrevs 6-1,4-6,6-2. I semifinalen blev det tvärstopp mot först seedade Joonas Salonen, som vann med 6-1,6-2.  Salonen är högt rankad i A-klassen och tog som väntat även slutseger i hela turneringen.  Isac Lindén vann över  Matias Salonen med 6-4,6-4. Med en match i benen och två tuffa set mot Juho Salminen, räckte inte Lindéns krafter  till att ta hem  semifinalens tredje set. Den säkra Salminen gick till final med 4-6,6-4,6-1.

Lindén tog en semifinalplats också bland de 14 deltagare i B-klassen. Där vann han lätt första matchen, men stupade något överraskande mot samme Matias Salonen med 3-6,4-6 i semifinalen.

Seger bland pojkar 12 år

Endast  10-årige Elias Yli-Panula tog sig an en ambitiös uppgift genom att ställa upp bland pojkar 12 år. Det blev hårt motstånd direkt, men Elias lyckades vinna redan den första matchen med matchtiebreak . Hans resultat blev  6-3,3-6,10-6 över Jonas Riska från Helsingfors. I semifinalen förlorade Träffspelaren  första set och låg under 1-4 i andra set.  Ändå lyckades Yli-Panula ta upp till tiebreak och vinna andra set. Tredje setet spelades som matchtiebreak och där var träffspelaren igen den starkare med . Hela den jämna matchen slöt därmed 4-6,7-6,10-7. Tre vunna tiebreak i en enda turnering är ett gott tecken med tanke på fortsättningen.

Finalen blev sedan en lättare affär. Yli-Panula besegrade Onni Koivisto i där med 6-2,6-0. I och med att alla tre motståndare i Karleby var äldre och högre rankade pojkar  erövrade Yli-Panula nu sin karriärs  mest meriterande  segrar .