Senaste

Tuffa turneringar

Det är full fart i sommarens tävlingscirkus i tennis. De aktivaste spelarna har tävlingar varje vecka. Träffs spelare har deltagit i Junior Grand Prix, en B-klass tävling och i en Europatävling. Isac Lindén stod för omgångens enda turneringsseger.

I Junior Grand Prix i Tammerfors,  för de 40  bästa i landet under 16 år, vann Jonathan Ånäs  över Antti Kampman från Tammerfors i huvudklassens första omgång.  I andra omgången fick Träffaren ge sig mot den ett år äldre Jason Sormunen, som styr spelet med en hård serve och aggressiva forehands. Resultatet skrevs 2-6,3-6. Ånäs landade sålunda bland de 8 bästa i 16 års klassen.

IGP för 10 åringar tog sig Elias Yli-Panula igenom kvalet med 7-5,6-3 och in till huvudklassen. Där blev det förlust mot Max Alopeus från Ekenäs, med 4-6, 2-6. Han kom alltså ändå in bland de 16 bästa.

I Vasa blev Isac Lindén ohotad turneringssegrare i en B-klass, modell mindre. Lindén vann över Mika Kanerva med 6-3,6-2 och sedan över Oscar Strandback i finalen. Där släppte han bara ett enda game. Lindén vann också dubbeln tillsammans med Oskar Strandback.  Linden visade upp utmärkt spel i alla matcher och låg ett par nivåer över medtävlarna.

Europeiska juniorer

Jonathan Ånäs spelade i årets andra Europaturnering i Pajulahti idrottsinstitut. Redan i huvudklassens första omgång stötte han dock på 6-e seedade Matvej Minin. Ryssen ligger så högt som 13:e bland alla 14 åringar i Europa och visade upp ett gediget spel med  utmärkt rörlighet,hårda säkra grundslag och fin variation i slagrepertoaren. Ånäs växte ändå under matchens gång och kunde på slutet faktiskt hålla jämna steg med den snabbe ryske elitspelaren.

I dubbel vann Ånäs/Sormunen en spännande duell med 0-6,6-3,10-8.  I andra omgången gav motståndaren w.o. p.g.a. skada. Därefter blev semifinalen  en jämn tillställning, där Tammerforsparet Meskanen/Rikkonen ändå tog sig till final med 6-4,6-3. Därmed fick Ånäs sin karriärs andra medalj i en Europatävling. Den första tog han ifjol bland 14 åringarna i Uleåborg.

Pajulahti blev en inspirerande och värdefull erfarenhet för Ånäs, som nu börjar känna sig hemma med  jämnåriga spelare från olika länder.

Följande tävling går i Seinäjoki, där både Lindén och Ånäs tar sig an nya utmaningar i form av en A-klass tävling.