Senaste

Rasmus Krook och Elias Yli-Panula i toppstrider

Under den gångna helgen har Träffs  yngre spelargarde tävlat i Jakobstad och Grankulla. Rasmus Krook kämpade sig fram till turneringsseger.

Elias Yli-Panula slog sig fram bland 24 andra tioåringar i Grankulla i en relativt stor nationella tävling för  yngre spelare. Yli-Panula vann sin första match enkelt . Den andra blev en hård 2 timmars dust mot  Felix Alopeus från Esbo. Träffspelaren vann först efter tiebreak med 3-6,6-0,13-11. Den tredje matchen  avgjordes också först efter en två timmars duell  mot Eemeli Liukko med siffrorna 6-1,3-6,7-10. Som kuriositet kan det nämnas, att Eemeli är son till den finländske mästaren  Ville Liukko, som i sin tur spelat både mot och med Patric Jansson från Närpes.  Elias Yli-Panula nådde därmed för första gången semifinal i en stor nationell turnering.

I Jakobstad deltog tre spelare från Träff i en nationell tävling med deltagare från f.d. Vasa län och Uleåborg.   Ville Laine vann en 2 timmars dust under 13 år med 6-4,7-6 över betydligt högre rankade Onni Koivisto.  I semifinalen blev det ändå tvärstopp mot Aleksi Yli-Sikkilä. För Ludvig  Rönnholm noterade trots bra spel, förlust i första omgången mot Viljami Pesonen.

I klassen för pojkar 15 år fick Rasmus Krook  nöja sig med en vinst över  Aleksi  Yli-Sikkilä från Alajärvi, med 6-3,6-4. Bland pojkar 13 år gick Krook  däremot  ända till final via klar vinst över den samme Viljami Pesonen, som därförinnan besegrat Ludde Rönnholm.  Rasmus Krook tog sedan turneringens slutseger genom att i finalen åter igen vinna över Aleksi Yli-Sikkilä. Denna gång dock med knappa  6-3,4-6,6-4  efter två timmars intensiv kamp.

Helgens skörd för Träffas yngre spelare blev således en turneringsvinst och en  semifinalplats.