Senaste

Rasmus Krook korad till årets Skinkkung

Tennisåret avslutades traditionsenligt med den skojfriska Skinkturneringen. Den har i över 30 år samlat tennisspelarna i Närpes till kamp om vem som skall koras till årets skinkkung. Det är alltid lika ovisst att tippa slutsegraren. I år blev det Rasmus Krook som lyckades vinna fem matcher i följd och lägga beslag på titeln.

Skinkturneringen är den enda i sitt slag i Finland. Idén är att alla deltagare skall ha likvärdiga chanser att vinna, oberoende vilken spelnivå man representerar. Via ett bonussystem, där man har extra poäng, olika storlekar på spelplanen och olika servevillkor, möter man helt olika typer av spelare. Tävlingen blir en test på kampanda, taktik och spelglädje.

För att nå finalen måste man verkligen spela sina kort rätt. Det gjorde både Malik Fajic och Rasmus Krook.  Båda två lyckades t.o.m. ta fram sin bästa tennis för året. Efter att båda besegrat såväl elitspelare som kämpande damer och jämnåriga juniorer möttes de i en final där Rasmus Krook var snäppet bättre med 21-15. Segern kom främst genom fin rörlighet, gedigna grundslag och behärskat servande.

Många dramatiska och omväxlande dueller utkämpades i skinkmatcherna. Den jämnaste kampen vann Casper Westergård över Mats Lipkin med 24-22. Jovan Zlatkovic utmärkte sig genom exceptionell kämparanda. Men alla de 32 deltagarna hade både en utmanande och rolig tennisdag inför en förhållandevis talrik publik.

Bo-Eric Siren