Senaste

Fina resultat i helgen

Toppspelarna i Träff fortsätter att kämpa föredömligt i nationella tävlingar. I helgens B-klasstävling i Björneborg nådde Jonathan Ånäs semifinal och Isac Lindén kvartsfinal bland 20 välkvalificerade deltagare. I Åbo kämpade Elias Yli-Panula fint i 10 årsklassen.

Isac Lindén och Jonathan Ånäs är bara 14 år gamla, men slår sig redan fram i herrarnas B-klass. I Björneborg klarade Lindén de två första omgångarna utan setförlust. I kvartsfinalen blev det ändå stopp mot offensivt spelande Aho Fol från Åbo.

Jonathan Ånäs vann sin första match med 2-1 i set efter en jämn dust. I andra omgången tog han en meriterande seger genom att slå högre rankade Verner Ovaskainen med 6-3,5-7,6-1. En fin skalp i en riktigt tuff match, som räckte ända till kl. 01 på natten. Kvartsfinalen mot Simeon Hannonen klarade Ånäs  i två raka set. Rutinerade Jussi Korpela från Lempäälä var först seedad och för svår i semifinalen. Denne spelskicklige 40 åring kunde besegra Närpesynglingen med systematiskt speluppbyggande som gav 6-3,6-2 i segersiffror. Ånäs stiger nu antagligen även i seniorrankingen.

Fyra matcher på en dag

Under samma helg spelade Elias Yli-Panula i en tävling för tioåringar i Åbo. Närpesynglingen är ett år yngre men kämpade föredömligt mot andra nio-och tioåringar i sin grupp av tävlingen.  Det blev två segrar och två förluster och tredje plats i gruppen. Det var inte riktigt tillräcklig för avancemang till semifinalerna. Hans prestation var dock av bästa märke, ty det gällde att spela 4 fulla matcher på en och samma dag.  I den sista matchen kom dessutom den största prövningen. Efter underläge 2-5 i andra set segade han upp sig, för att efter två timmars kamp stå som matchvinnare med 6-4,7-6. De var ändå ett väl hårt program för en nioåring.

 Efter detta kommer Ånäs att delta i en Europaturnering i Stockholm och därefter står FM för 14 åringar i Åbo på programmet både för Ånäs  och Lindén.

Bo-Eric Sirén