Senaste

ISAC OCH JONATHANS FÖRSTA FINALMÖTE I B-KLASSEN

Här har vi igen en bekräftelse på hur hög nivå vi har i Närpestennisen. För första gången någonsin möttes två Träffspelare i en B-klass final. Jonathan  Ånäs vann den jämna matchen  över Isac Lindén med  6-4,7-5.

Bland de 8 deltagarna gick Jonathan ganska lätt till final . I första omgången tog han Pekka Joutlahti från Lojo med 6-1,6-4 och i semifinalen besegrade han över Elmeri Laitila med klara siffror.  Isac gjorde en fin prestation genom att först besegra Oskar Strandback med 6-2,6-4 och sedan i semifinalen vinna över svårslagna senioren Göran Björkholm från Vasa med 6-2,7-5.

I finalen mellan Närpespojkarna höll Jonathan ledning till ända till 5-2 i andra set. Då lyckades Isac än en gång höja sin spelnivå och ta upp till 5 lika. I det läget kunde ändå Jontte knyta ihop säcken med två raka gamevinster.

Elias Yli-Panula deltog i en annan nationell tävling i klassen under 11 år med 8 deltagare. Det blev en riktig tuff första match där Elias trots nervöst spel till slut drog det längre strået med siffrorna 6-4,4-6 och sedan 10-3 i matchtiebreak.

I semifinalen spelade Elias igen på sin bästa nivå.  Det blev ändå förlust med 3-6,2-6 mot  Aleksi Yli-Sikkilä från Karleby, som är rankad så högt som 17-e bland 10 åringarna i hela landet.

Bosse Siren