Senaste

JONATHAN ÅNÄS TVÅFALDIG JUNIORMÄSTARE I NÄRPES

När det skall göras upp om vem som är bästa tennisjunior i Närpes,  handlar det om spel på nationell toppnivå. Årets Närpes mästerskap inomhus vanns av Jonathan Ånäs såväl i klassen under 14 år som 18 år. För motståndet stod i båda fallen Isac Lindén. I båda klasserna vann Ånäs med 2 set mot ett.

I klassen för pojkar under 14 år deltog 10 spelare. Ånäs  och Lindén  spelar som känt i den finländska toppen och var därför i en klass för sig. I finalens första set tog Ånäs ledningen med 5-3, men Lindén gjorde en föredömlig upphämtning och tog setet med 7-5. I de två följande  seten kunde Ånäs dominera så klart att siffrorna skrevs 6-0 i båda seten.  Casper  Westergård  belade  bronsplatsen med 6-2,7-5 över Rasmus krook.

Den äldre klassen hade samlat 9 spelare under 18 år. Anton Carlson tog sig till  semifinal och vidare till bronsmatchen som vanns av Jacob Otieno.  Först seedade Ånäs och andra seedade Lindén visade upp finalspel på hög nivå. Ånäs  tog första set med 6-1. I andra set visade Lindén upp sitt absoluta toppspel . Det gav honom setseger med 6-4.  Tredje set avgjordes av att Ånäs bättre lyckades hålla nerverna i styr och de tunga grundslagen inne.  Han lyckades också bättre i sina nätattacker. Uppåtgående Lindén är bäst på defensiven, men även han har börjat anfalla mera. 

Både Lindén och Ånäs kommer under de kommande veckorna att stå inför stora utmaningar med Europaturneringar och Junior Grand Prix på programmet

Bo-Eric Siren