Senaste

Stabila tävlingsinsatser i Lahtis tennis

Elias Yli-Panula och Valter Långell fortsatte sitt flitiga tävlande genom att delta i nationella tävlingar i Lahtis. Yli-Panula deltog i A-klassen och Långell i C-klassen. Båda spelarna noterade goda vinster som ger dem en etablerad ställning i mittskiktet i respektive klass.

Yli-Panula inledde med en klar 6-4,6-2 seger i första omgången i A-klassen. I andra matchen mötte han den tredje seedade spelaren som uppvisade säkert grundslagsspel med bra längd och därtill en bra volley. Yli-Panula spelade på sin bästa nivå och lyckades ta en meriterande seger med 6-3, 6-4. I kvartsfinalen fick Träffspelaren sedan möta en rutinerad och mångsidig spelare som var starkare med 6-2,6-2.

Valter Långell vann sin första match med klara 6-2,6-2. Den andra matchen blev både jämn och hård. Långell var ändå säkrare och vann kvartsfinalen med 7-5,6-4. Därmed var Träffspelaren åter en gång i semifinalen i en C-klass. Det blev igen en riktigt hård uppgörelse där Långell fick fram sin högsta nivå i första set, som han vann med 6-4. Eetu Kilpinen kunde ändå vända andra set till sin fördel med 6-2 och slutligen också ta det avgörande matchtiebreaket med 10-6.

Närpesspelarna håller på att skaffa sig värdefull tävlingsrutin. De tar efterhand segrar som etablerar dem i mellanskiktet i respektive tävlingsklass. Idrottsstaden Lahtis har en speciell betydelse för Närpestennisen.  Det var där som Isac Linden och Jonathan Ånäs år 2016 tog FM guld i dubbel för 16 åringar. Den största tävlingsprestationen någonsin i Närpestennisen.

Bo Eric Siren