Senaste

Tennisjuniorerna i hård konkurrens

Tennisjuniorerna har nu inlett vinterns tävlingssäsong.  Elias Yli-Panula (17 år) deltog nyligen för första gången i FM under 18 år där han spelar första året. Det blev vinst direkt i första matchen men förlust i andras omgången.

Elias tränar numera i Umeå inom ramen för Umeå idrottsgymnasium. Han tävlar därför både i Finland och Sverige. Senaste helg deltog han i A-klassen i Hyvinge. Han mötte en 19 åring från Helsingfors och fick se sig besegrad i första omgången med 3-6,3-6. Elias är själv B-klassare men deltog alltså nu ändå i en klass högre. Han var nöjd med sitt spel trots förlusten. Han hängde bra med och hade flera breakchanser mot den hårt servande motståndaren.

Valter Långell (14 år) deltog i den näst lägsta nivån för herrar som kallas D-klassen.  Det satt hårt i första omgången då han mötte en annan junior från Björneborg. Valter tog första set med knappa 7-5, släppte det andra med 1-6 men kom igen och tog ett spännande matchtiebreak med jämna 14-12. I andra omgången förlorade han däremot det avgörande tiebreaket och även hela matchen mot jämnåriga Samuel Tommi med siffrorna 3-6,6-7

I dubbel vågade Närpesynglingarna sig på en rejäl utmaning. De ställde upp i A-klassens dubbel och fick se sig besegrade med klara siffror i det höga tempot.   

Nu då den värsta pandemin börjar avta tar båda spelarna sikte på nya tävlingar under inomhussäsongen. Elias kommer att delta i en A-klass i Uleåborg och i mars blir det fortsättning i bl.a. SM för 18 åringar i Sverige.

Bo-Eric Siren