Senaste

Tennisjuniorerna tog karriärens största segrar

Både Elias Yli-Panula och Valter Långell tog sig an rejäla utmaningar i form av spel båda i de egna klasserna och på en nivå högre. Elias har just stigit till B-klassen men prövade också på motståndet i  A-klassen i Vasa. Valter Långell har nyligen stigit till C-klassen och gjorde nu fina prestationer i B-klassen.

För Yli-Panula blev det förlust i A-klassen mot Joonas Matikainen, som är välkänd för sina matcher mot bl.a. Isac Linden. Långell vann en match i C-klassen och förlorade sedan mot slutliga finalisten. I B-klassen överträffade han alla förväntningar genom att vinna två matcher och gå till sin första semifinal någonsin. Där blev det ändå förlust mot Tommi Rantala, som sedan gick till final.

Elias Yli-Panula var fjärde seedad i B-klassen med 20 deltagare. Han fick ändå kämpa hårt redan i första omgången. Han vann ändå med 12-10 i matchtiebreak. Han hade sedan inga problem att ta hem de två följande matcherna. I och med det var han i final. Där tog han sin karriärs mest värdefulla  turneringsseger genom att vinna över Tommi Rantala med klara 6-3,6-0.

Det är alltid viktigt att bygga upp sin karriär med lämpliga utmaningar och segerchanser. Den här gången vågade Träffjuniorerna utmana spelare både i den egna klassen och en klass högre än deras egna ranking. Chansningen lyckades och därmed fick de värdefull matchrutin samtidigt som de fick erfara att de inte behöver ha överdriven respekt för mera namnkunniga motståndare.

 

Bo-Eric Siren