Senaste

Träffspelarna i nationella duster

Tennisföreningen Träffs hemma spelare tävlade flitigt under veckoslutet. Pojkarna spelade i Vasa nationella och flickorna i Tammerfors. Valter Långell var framgångsrikast. Han var oseedad och fick kämpa hårt via tiebreak redan i den första omgången, men vann sedan tre matcher i följd i C-klassen. Han gick till semifinal i Vasa. Han har etablerat sig i C-klassen övre skikt.  I semifinalen blev det ändå förlust mot fjärde seedade Henri Urmas som sedan blev slutlig vinnare i hela turneringen. Urmas är en drygt 30 årig snabb spelare med hårt skruvade servar. 

Melvin Pått vann sin match i första omgången tack vare vinst i matchtiebreak. Men sedan blev det stopp mot först seedade Juho Välikangas. Magnus Pått förlorade i sin tur i första matchens matchtiebreak. Paret Pått deltog också i herrdubbeln mot Vasaparet Lagström/Kiviniemi men fick ge sig i andra setets tiebreak redan i första omgången. I E-klassen vann Bao Pham den första matchen men fick notera förlust i andra omgången när han besegrades i matchtiebreak.  Pontus Säll förlorade första matchen i samma klass.

I Tammerfors fick Dzejlana Muslic en bra start med vinst i första matchen i damernas E-klass. Sedan blev det förlust efter hård kamp och tiebreak i andra set i andra omgången, mot turneringens slutliga vinnare. Angela  Zlatkowic fick en utmärkt start men noterade ändå förlust i första omgången.

Hela 7 Närpesspelare var således ute på den nationella scenen för att pröva sina vingar och går vidare i sina tenniskarriärer. De fick kämpa i många avgörande tiebreaks. Det visar sig att det krävs rätt många matcher innan man når den rutin som gör att man inte bara klarar av att ta hem enskilda matchvinster utan och också rada upp en segerrad som för spelaren till medaljkamperna. Denna helg var det bara Valter Långell som klarade av den utmaningen. 

Bo-Eric Siren