Senaste

Två finalplatser i Hangö för tennisspelarna

Tennisspelarna från Närpes fortsätter att producera goda resultat. Elias Yli-Panula  och Isac Linden höll hög spelnivå i de nationella tennistävlingarna i Hangö.  Lindén gick till final i A-klassen och Elias vann D-klassen för herrar.

Isac Lindén fortsätter att vinna matcher också i den högsta klassen, d.v.s. A-klassen för herrar. Den här gången var han andra seedad i Hangö nationella. I första omgången besegrade han Ahti Kalervo från Helsingfors med 6-4,6-3 och i semifinalen vann han över hemmaspelaren Arthur Alén med 6-4,6-4. Det blev Lindéns bästa match i den här turneringen.

I finalen visade August Ehrnrooth att han har utvecklats rejält under det senaste året. För Isac Lindén var det tredje matchen i följd och det kändes i benen. Ehrnrooths offensiva och mogna spel gav honom turneringsseger med 6-3,6-3 i finalen. Jonathan Ånäs hade oturen att stöta på först seedade Jason Sormunen i första omgången. Det blev förlust, men med hyggliga siffror, 3-6,2-6.

Endast 14 årige Elias Yli-Panula ställde denna gång upp i herrarnas D-klass. Han vann första matchen med 6-4,6-3 och semifinalen med 6-2,6-2. I finalen, som spelades på natten, tog han fram sitt bästa spel någonsin. Lasse Alkava från Helsingfors slog hårda och säkra slag men den snabbfotade Elias lyckades utmärkt i att hämta upp bollarna och slå in dem med säkerhet. Det blev turneringsseger med siffrorna 6-4,6-1.

Bo-Eric Siren