Senaste

Valter Långell ny tennismästare

Närpes mästerskap i tennis spelas både utomhus på grus och inomhus i simhallssalen. Skillnaderna i underlag påverkar spelet. I årets herrmästerskap inomhus visade juniorerna framfötterna. Endast 14 åriga Valter Långell och Melvin Pått har gjort klara framsteg. De besegrade seniorerna och möttes nu i en välspelad final.

Långell dominerade första set och tog ledningen med 6-1 i finalens  första set. I andra set lyfte Melvin Pått sitt spel till klart högre nivå. Spelarna visade upp både hårdhet och finess i sitt spel. Dueller med hårda grundslag varierades med taktiska slice slag och attacker vid nätet. I andra set  följdes spelarna  åt från 2-2 till 6 lika och tiebreak. Där lyckades Långell knyta ihop säcken och vinna med 7-5. Därmed tog Valter Långell sin första mästartitel i herrklassen.

Jämnheten i startfältet med 13 spelare tog sig uttryck i att många set och matcher avgjordes i tiereak. Långell hade före finalen tvingats till matchtiebreak i en ytterst jämn semifinal, där han knappt besegrade Magnus Pått med 7-6,6-7,10-3. I kvartsfinalen hade Darco Letic i sin tur pressat Magnus Pått till matchtiebreak. Melvin Pått hade på sin sida av schemat också tvingats till matchtiebreak för att ta segern över Stefan Holm.

Det blev således en turnering med jämna och spännande matcher. Slutligen var Magnus Pått den enda senioren att gå in på medaljplats. Efter detta förbereder sig tennisspelarna för utesäsongen och juniorerna kommer att delta i nationella tävlingar i olika delar av landet.

Bosse Siren

Fr.v Valter Långell guld, Melvin Pått silver och Magnus Pått brons.